Opornica za roko narejena po meri naročnika

Medicinski pripomočki, kot je na primer opornica za roko, so v mnogih primerih izjemno dobrodošli. V resnici si nekateri niti ne predstavljajo, kako bi lahko na primer po poškodbi bili brez njih. Pomembno pa je, da je prav vsak tovrstni produkt kar se da dobro preverjen, kupljen torej na preverjenem mestu, izdelan iz najboljših materialov in ne nazadnje, če je le možno, izdelan tudi po meri naročnika.

Pri nas je nekaj odličnih ponudnikov, ki lahko omogočijo, da je opornica za roko izdelana individualno oziroma po meri naročnika. Takšni pripomočki za zdravljenje oziroma za lajšanje bolečin so lahko na primer izdelani iz termoplastičnih materialov, in sicer glede na postavljeno diagnozo in seveda tudi glede na trenutno stanje prizadetega dela roke.

Kaj je glavni namen nošenja opornice za roko

In zakaj se opornica za roko sploh uporablja oziroma kakšen je njen glavni namen? Ključni cilj nošenja takšnega zdravstvenega pripomočka je vsekakor zmanjšanje bolečin, imobilizacija določenega predela roke, varovanje sklepov, preprečevanje kontraktur, ne nazadnje tudi izboljševanje ali pa povrnitev funkcije roke.

Sicer pa je opornica za roko na voljo v več izvedbah. Na voljo so tako statične kot tudi dinamične. Statična opornica za roko se uporablja za doseganje pravilnih položajev, s katerimi se preprečuje kontrakture ter omogoča funkcionalno ugodne ali pa korekcijske položaje. Za dinamične opornice pa je značilno, da posamezniku zagotavljajo izvajanje vaj proti uporu, s tem pa tudi učinkovito krepitev mišične funkcije, obenem seveda tudi preprečevanje nastajanja kontraktur.

Naročanje na izdelavo opornice za roko

Seveda se je treba na izdelavo opornice za roko po meri predhodno naročiti. To lahko naredite tudi s pomočjo delovnega naloga. Slednjega lahko izda osebni zdravnik ali pa zdravnik specialist. Sicer se naročanje preko telefona ali maila odsvetuje, kljub temu pa lahko izbranega ponudnika za več informacij o naročilu pokličete ali pa mu pišete na mail.