Vsako jutro se mi pojavljajo mravljinci v desni roki, kar mi ni všeč

Nikoli se mi še ni to zgodilo, sedaj pa opažam, da se mi vsako jutro, ko se prebudim, pojavljajo mravljinci v desni roki, kar me je začelo skrbeti, ker tega nisem navajena. Sprva sem mislila, da sem si poležala roko in s tem sploh nisem ukvarjala, potem pa je to bilo prepogosto. Začela sem premišljevati, da je to nek drug vzrok.

Ko sem šla gledat preko spleta, kaj bi lahko bilo, sem videla, da bi lahko šlo za ukleščen živec, to pa se zgodi zaradi tega, če obremenjuješ zapestje. Kar hitro mi je postalo jasno, da so se mravljinci v desni roki začeli pojavljati sedaj prvič, ko sem se odločila, da bom napisana knjigo. Tako vsak dan presedim okoli 4 ure in tipkam. To ne bi bil takšen problem, če bi moja zapestja bila takšnega dela navajena, tako pa niso. Ker je moja služba čisto nekaj drugega in seveda da so zapestja dobesedno doživela šok, ker sem jih naenkrat tako zelo obremenila z enimi in istimi gibi. Ko sem to prebrala, zakaj sem mi pojavljajo mravljinci v desni roki, sem se pravzaprav oddahnila, da ni kaj hujšega. Sem namreč človek, ki kar hitro paničari in velikokrat po nepotrebnem, morala bi imeti ob sebi človeka, ki bi mi znal vedno potolažiti, na primer zdravnika.

Tako sem videla, da moji mravljinci v desni roki ne pomenijo nič resnega in se oddahnila. Nadaljevala sem svoje delo, če pa sem se zjutraj zbudila z mravljinci v desni roki, sem se samo nasmejala in razgibala zapestje. Sedaj pa tudi poskrbim, da ko neham pisati, zapestje razgibam, če tudi ne čutim bolečin, ker je vem, da je dobro za živec. Dokler so samo mravljinci v desni roki, še ni tako hudo, bom pa vsekakor pozorna na zapestje.